Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yoldaki Mühendis’ten Türkiyeli Müslümanlara Mektup

Abdullah Galib Bergusi “Yoldaki Mühendis” tutsak olduğu Rimon Hapishanesi’nden Türkiye halklarına hitaben bir mektup yazdı.



Filistin direniÅŸinin önemli isimlerinden ve 2003’ten beridir Siyonist zindanlarda tutsak olan Abdullah Galib Bergusi “Yoldaki Mühendis” kitabının yeni baskısı dolayısıyla tutsak olduÄŸu Rimon Hapishanesi’nden Türkiye halklarına hitaben bir mektup yazdı. Bergusi’nin Ãœrdün’de bulunan ailesi aracılığıyla Ekin Yayınları’na gönderilen mektup kitabın yeni baskısında da yer alacak.

Ãœrdün’de yılın en çok satan kitabı olan Yoldaki Mühendis Türkiye’de de yoÄŸun bir ilgiyle okunmaya devam ediyor. Bergusi mektubunda Yoldaki Mühendis kitabının devamı olan “YaÅŸayan Åžehid” kitabının da müjdesini verdi. Kitabın Ãœrdün’de yayımlanacak Arapça baskısıyla eÅŸ zamanlı olarak Türkiye’de yayımlanması bekleniyor.

Yoldaki Mühendis’in Türkiye Halkına GönderdiÄŸi Mektup:

bergusi_mektup1.jpg

bergusi_mektup2.jpg

 

Rahmân ve Rahîm Olan Allah’ın Adıyla

Hamd, Âlemlerin Rabbine; Salat-u Selam Efendiler Efendisine Olsun. Şüphesiz zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur.

Filistin toprağının güzel kokusunu taşıyan bu mektubu sizlere, İsrailli gardiyanların tüm engellemelerine rağmen şehitlerin kanı, yaralıların iniltileri ve demirlerin ardındaki esirlerin haykırışlarıyla yazıyorum.

yoldaki-muhendis-abdullah-galib-bergusi-ekin-yayinlari.jpgBizler Filistinliler olarak Türkiye halkını samimiyet, sevgi ve saygıdeÄŸer özellikleriyle tanıyoruz. Bu kararlı mücadelede, yani Filistin’in özgürleÅŸmesi davasında bizim yanımızda sadece siz duruyorsunuz.

Kaleme almış olduÄŸum “Yoldaki Mühendis” kitabı hayal ürünü olmayıp tamamen gerçek olaylardan oluÅŸmaktadır. Gün gelecek Filistin ve Mescid-i Aksa, Siyonistlerden kurtulacaktır ve bu kitap, Filistin’i ve Mescid-i Aksa’yı dava edinenlere ve bu uÄŸurda çaba gösterenlere yol rehberi olacaktır.

Türkiye’nin başına Recep Tayyip ErdoÄŸan ve onun partisi geçtikten sonra sevgili Türkiye’den hep müjdeli haberler almaya baÅŸladık. Bu müjdeli haberler, sizi takip eden tüm Müslümanları sevindiriyor. Elde ettiÄŸiniz kazanımları asla kaybetmeyin ve zaferlerinizi koruyun. Çünkü sadece sizin pusulanız, Mescid-i Aksa’yı iÅŸaret ediyor. DiÄŸer pusulalar ise Beyaz Saray denilen Kara Saray’ı iÅŸaret ediyor. Biz Filistin’in özgürlüğü ve Mescid-i Aksa’nın tekrar Ä°slam medeniyetinin, Müslümanların eline geçmesi hedefini ancak sizlerle, Türkiye halkı ile gerçekleÅŸtirebiliriz. Bunu kendiniz için bir hedef olarak koyun. Çocuklarınızı da bu hedefin gerçekleÅŸmesi için yetiÅŸtirin. Çünkü hepimiz bir gün o ışığın, yani Mescid-i Aksa’nın etrafında toplanacağız.

Allah nasip ederse, “Yoldaki Mühendis” kitabının ikincisi “YaÅŸayan Åžehid” kitabında yeniden görüşeceÄŸiz. Bu yol, cihad ve ÅŸehadet yoludur.

Kardeşiniz Gölgelerin Prensi

Abdullah Galib Bergusi

Ebu Usame

Rimon Hapishanesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.